Orkaan-kracht wind beuken UK en Europa, reizen omhoog

Storm Ciara heeft het Verenigd Koninkrijk en Noord-Europa gehavend door orkaanwinden en zware regenval op zondag, waardoor vluchten en treinen werden gestopt en deinende zeeën werden geproduceerd die de havens sloten. Voetbalwedstrijden, boerenmarkten en culturele evenementen werden geannuleerd toen de autoriteiten miljoenen mensen aanspoorden om binnen te blijven, weg van vallende boomtakken.

De storm, genoemd door het weerbureau U.K. Met Office, bracht enorme windstoten met een snelheid van 93 mph (150 mph) in het noordelijke Welshe dorp Aberdaron en 86 mph (138 km / u) in de Welse stad Capel Curig. Een vliegtuig van British Airways zou de snelste vlucht ooit zijn gemaakt door een conventioneel vliegtuig van New York naar Londen.

De felle winden hebben een Boeing 747-436 voortgestuwd om de transatlantische reis van 3.500 mijl van New York naar Londen in slechts 4 uur en 56 minuten te maken, 102 minuten vroeg landend en een topsnelheid van 825 mph (1.327 km / uur) bereikt, volgens vlucht website bijhouden Flightradar24. Twee Virgin Airlines-vluchten brulden ook over de Atlantische Oceaan, waarbij alle drie het vorige subsonische record van New York naar Londen van 5 uur en 13 minuten versloeg, meldde Flightradar24.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *