McClatchy, het op één na grootste krantenbedrijf van het land, dient faillissement in

Het 163-jarige bedrijf, dat prominente lokale kranten bezit, waaronder de Miami Herald, The Kansas City Star en The Sacramento Bee en 24 andere publicaties in 14 staten, zei dat zijn Chapter 11-plan 60 procent van zijn schuld elimineert en het bedrijf helpt draaien naar ‘een digitale toekomst’.

“De indiening van hoofdstuk 11 zal McClatchy toelaten om zijn schulden te herstructureren en, hopelijk, veel van zijn pensioenverplichtingen af ​​te schaffen. Volgens een plan uiteengezet in zijn aanvraag bij een federale faillissementsrechtbank, zou ongeveer 60 procent van haar schuld worden geëlimineerd als de nieuwsorganisatie probeert zich te herpositioneren voor een digitale toekomst ‘, luidt de aankondiging van het faillissement.

McClatchy was in januari begonnen met het opschorten van sommige pensioenbetalingen aan voormalige leidinggevenden, en koos ervoor om een ​​aanvraag in te dienen bij de Pension Benefit Guaranty Corporation om de controle over zijn pensioenregeling over te nemen.

Als een faillissementsrechtbank het hoofdstuk 11-plan accepteert, zou het bedrijf waarschijnlijk worden geleid door hedgefonds Chatham Asset Management LLC. McClatchy, een beursgenoteerd bedrijf, zou hierdoor een privébedrijf worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *