BBP derde kwartaal bleef 2,1% achter – hogere consumentenbestedingen gecompenseerd door zwakkere bedrijfsinvesteringen

De stijging van de consumentenbestedingen, de belangrijkste motor van de economische groei in de VS, werd verhoogd van 3,2% naar een jaarlijks tempo van 3,2%, wat niet zo sterk was als het brutale tarief van 4,6% in het tweede kwartaal, maar nog steeds zeer robuust.

Amerikanen gaven in het derde kwartaal meer uit aan diensten zoals financieel advies en persoonlijke verzorging, laten herziene cijfers zien.

Bedrijfsinvesteringen daalden niet zoveel als de eerdere schattingen onthulden, maar ze waren nog steeds negatief. Investeringen in structuren daalden met 2,3% tegenover een eerdere 2,7%. De daling van de uitgaven voor apparatuur werd van 12% verlaagd tot 9,9%.

Meer in het bijzonder werd de waardeverandering van voorraden teruggebracht tot $ 69,4 miljard ten opzichte van een eerdere $ 79,8 miljard. Dat is vooral de reden waarom het BBP niet hoger werd herzien ondanks sterkere consumentenbestedingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *