Mulvaney van het Witte Huis om een dagvaarding wegens aanklacht tegen House te vervolgen

Mulvaney had eerder geprobeerd deel te nemen aan een rechtszaak aangespannen door Charles Kupperman, een voormalige plaatsvervanger van de nationale veiligheidsadviseur John Bolton, die een gerechtelijke uitspraak wilde doen over de vraag of hij een congresdagvaarding moest naleven of het bevel van de Trump-regering niet moest getuigen.

Mulvaney trok het verzoek in na een conference call gesloten voor het publiek in het bezit van de rechter toegewezen aan de rechtszaak van Kupperman, de Amerikaanse districtsrechter Richard Leon in Washington.

Volgens een transcriptie van de hoorzitting zei Leon dat hij “geneigd was” het verzoek van Mulvaney om in te grijpen te weigeren en moedigde hij hem aan in plaats daarvan zijn eigen rechtszaak aan te spannen.

Vorige week trokken House Democrats hun dagvaarding aan Kupperman in en zeiden dat ze het onderzoek naar beschuldiging niet wilden uitstellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *