Franse luxe gigantische LVMH nadert deal om Tiffany te kopen

LVMH, gecontroleerd door Europa’s rijkste man, Bernard Arnault, betaalt $ 135 per aandeel in contanten voor de juwelier, zeiden deze mensen. De voorwaarden van het laatste bod, die voor het eerst werden gemeld door de Financial Times op zondag, waarderen Tiffany-aandelen op $ 16,3 miljard. Het bedrijf heeft ongeveer $ 350 miljoen aan schulden.

De overeenkomst komt na weken van gespannen discussies tussen de twee bedrijven. Vorige maand verwierp het bestuur van Tiffany een volledig contant bod van $ 120 per aandeel. LVMH verhoogde vervolgens zijn aanbod tot $ 130 vorige week en kreeg toegang tot de boeken van Tiffany om due diligence uit te voeren, wat leidde tot een sprong in de aandelenkoers van de juwelier te midden van verhoogde speculatie dat er een deal aan de gang was.

De overname van Tiffany door LVMH betekent de toenemende interesse van het bedrijf in gebieden die verder gaan dan traditionele zachte luxegoederen zoals kleding en lederwaren. Het volgt op de overname in december van Belmond hospitality group voor $ 2,6 miljard en een meerderheidsbelang in het Duitse bagagemerk Rimowa in 2016 voor $ 719 miljoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *