Duitse leider wil 1 miljoen EV-oplaadpunten tegen 2030

Oplaadpunten voor elektrische auto’s zijn nog steeds relatief weinig en ver tussen, maar ze kunnen binnen tien jaar alomtegenwoordig zijn – tenminste in Duitsland. Bondskanselier Angela Merkel heeft verklaard dat de regering tegen 2030 een “miljoen oplaadpunten” in het land wil hebben. Dat zou 50 keer meer zijn dan de nu ongeveer 20.000 beschikbare punten. Het is niet verrassend dat Merkel niet had verwacht dat dit zou gebeuren door pure wilskracht. De industrie zal moeten “deelnemen aan deze inspanning” als het gaat gebeuren, zei ze.

De verklaring kwam vlak voor 4 november-vergaderingen met de industrie om te bespreken hoe beide partijen de overgang naar EV’s kunnen versnellen. Die versterkte strategie kan nodig zijn. De Europese Unie wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn, maar landen zoals Frankrijk willen de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren tegen 2040 verbieden. wordt opgeladen.

Het kan een haalbaar doel zijn. Duitse autofabrikanten streven niet alleen naar reguliere EV’s, ze bouwen vaak de laadnetwerken op die nodig zijn om die auto’s draaiende te houden. Ze hebben een gevestigd belang bij het opzetten van grote laadnetwerken om zowel de EV-verkoop te stimuleren als hun reputatie te verbeteren. Het kan gewoon een kwestie zijn van wiens netwerken dominant zijn in plaats van of het doel voor 2030 realistisch is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *