De 7-jarige autolening: let op uw portemonnee

Een paar jaar geleden was Laura Hart gescheiden, haar auto was 11 jaar oud en ze wilde een nieuw voertuig. “Bijna, ‘ik heb het verdiend,’ echt” is hoe Hart zegt dat ze zich destijds voelde.

Ze had een zware ervaring meegemaakt ‘met behoud van een fulltime baan en het opvoeden van twee kinderen en dat soort dingen, dus toen ik op het punt kwam dat ik me comfortabel voelde om weer een autolening aan te gaan, was ik redelijk trots en klaar om dat te doen.”

Hart is hoofd van de lagere school in Clovis, Californië, en met kinderen wilde ze betere veiligheidsvoorzieningen. Ze koos voor een nieuwe Jeep Cherokee.

Ze gaf tegenwoordig bijna precies uit wat Amerikanen gemiddeld aan nieuwe auto’s uitgeven – $ 37.782, volgens de auto-aankoopsite Edmunds. Amerikanen kopen grotere, duurdere auto’s met meer opties. En één ding dat deze trend drijft, zijn dealers die autoleningen aanbieden met een looptijd van zeven jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *