Alibaba-aandelen springen met 7% in het debuut van Hong Kong, op de grootste lijst ter wereld tot nu toe in 2019

Aandelen van de Chinese e-commerce-gigant Alibaba zagen dinsdagochtend een sterk debuut in Hong Kong, nadat zijn aandelen op 176 Hongkongse dollar (ongeveer $ 22,5) per stuk waren geprijsd, en daarmee de grootste notering ter wereld werd.

In Hong Kong genoteerde aandelen van Alibaba stegen om 09:30 uur HK / SIN met meer dan 6% rond de beurs, voordat ze een vroege intraday-piek bereikten van 189,50 Hong Kong dollar per aandeel. Het lag rond de middag ongeveer 7% boven de noteringsprijs.

De Chinese tech-titan gaf 500 miljoen nieuwe gewone aandelen uit plus 75 miljoen “greenshoe” -opties. Als de overtoewijzingsoptie wordt uitgeoefend, kunnen verzekeringen meer aandelen verkopen dan het oorspronkelijke vastgestelde bedrag.

Een analist vertelde CNBC dinsdag dat de beursnotering van Alibaba in Hong Kong tot nu toe ‘behoorlijk succesvol’ is geweest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *