De winst van Samsung daalt met 56%, maar de sterke verkoop van smartphones biedt een boost

Het bedrijfsresultaat van Samsung daalde in het derde kwartaal met 56% in vergelijking met vorig jaar, omdat het bedrijf blijft worstelen met de trage vraag naar geheugenchips. Maar het bedrijf zei dat de verkoop van chips in 2020 zou moeten aantrekken en daarmee een lijn moest trekken onder de langdurige recessie van de industrie.

De Zuid-Koreaanse technologiegigant rapporteerde donderdag een bedrijfswinst van 7,8 biljoen Koreaanse gewonnen ($ 6,7 miljard) voor het kwartaal dat eindigde in september.

Dat is minder dan 17,57 biljoen Koreaanse gewonnen ($ 15,1 miljard) voor dezelfde periode een jaar geleden. De omzet daalde met 5% tot 62 biljoen gewonnen ($ 53 miljard) uit dezelfde periode vorig jaar maar verbeterde met 10% ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

“De winst in het derde kwartaal daalde scherp ten opzichte van een jaar eerder, maar verbeterde ten opzichte van het voorgaande kwartaal, omdat de sterkere smartphoneverkopen en het verbeterde gebruik in mobiele OLED-schermen werden gedrukt door de aanhoudende zwakte in de geheugenchipmarkt,” zei het bedrijf in een verklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *